uvex met gloednieuwe helm in UCI WorldTour

uvex rise pro Mips, veiligheid voor ambitieuze fietsers, 'Made in Germany'

Met de rise pro Mips stelt uvex nieuwe normen voor helmen voor ambitieuze fietsers. Het is zelfs de enige ‘Made in Germany’ helm in de UCI WorldTour. Ondanks deze unieke kwaliteitsstandaard behoort dit model tot de meest betaalbare Mips helmen in de hoogste raceklasse. De nieuwe uvex rise pro is een Mips helm met de lichtheid van het standaardmodel: de ontwerpers van uvex zijn erin geslaagd om de innovatieve veiligheidsfunctie te integreren, zonder het totale gewicht te verhogen. Geen wonder dus dat team Intermarché-Wanty met dit model rijdt! Hieronder vertellen we je alles over uvex en deze helm van topkwaliteit.

De uvex rise pro Mips bouwt voort op de succesvolle uvex rise, die zelfs als instapmodel top aeroprestaties biedt in vergelijking met de duurdere WorldTour modellen. Dankzij nauwe samenwerking met atleten, zoals de WorldTour professionals van Intermarché-Wanty, en de eigen ‘Made in Germany’ productie, kon uvex een geüpgraded model ontwikkelen dat direct beschikbaar was bij de start van de Tour de France. De rise pro Mips is de nieuwe uvex prestatiehelm in het wegwielrennen en belooft nog betere prestaties met verhoogde veiligheid.

uvex is slechts de tweede fabrikant in de UCI WorldTour die een helm uitrust met Mips Air Node. Hierdoor krijgt de uvex rise een extra veiligheidsfunctie, zonder afbreuk te doen aan de uitstekende ventilatiekenmerken. De Mips Air technologie vermindert rotatiekrachten bij een val. Deze technologie is geïntegreerd als een coating aan de achterkant van de padding en is daardoor noch zichtbaar, noch merkbaar voor de atleet.

Een plus voor veiligheid zonder een plus in gewicht
De aanvullende Mips technologie is geïntegreerd in de nieuwe helm, zonder het gewicht te verhogen ten opzichte van de uvex rise. Met een gewicht van 270 gram (maat M) weegt de uvex rise pro Mips precies hetzelfde als de standaardversie, ondanks de extra functies.

Om het evenwicht tussen veiligheid, aerodynamica en comfort te optimaliseren, heeft uvex niet alleen de veiligheid op een gewichtsneutrale manier kunnen verhogen, mét behoud van topaerodynamica. Het merk heeft ook het comfort voor alledaagse races kunnen uitbreiden. Zo is het harnassysteem van de nieuwe top helm volledig vernieuwd: riemen in een visgraatpatroon worden geleid via platte Y-vormige dividers en een lichtgewicht gesp. Samen met het Anatomic 3D IAS pro systeem, waarmee de helm in zowel hoogte als breedte kan worden aangepast aan verschillende hoofdmaten en vormen, voelt de atleet onmiddellijk het extra comfort.

Het nieuwe model krijgt ook een visuele upgrade, aangezien alle EPS randen op het oppervlak van de helm nu bedekt zijn met een PC schaal. De afwerking gaat harmonieus op in het moderne mat-glansontwerp van de uvex rise pro Mips.

De uvex rise pro Mips heeft zijn racepremière op 1 juli tijdens de Tour de France beleefd. Intermarché-Wanty heeft deelgenomen aan de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar met een opvallende witte editie van de helm. Ook alle andere ambitieuze fietsers kunnen genieten van de nieuwe high-end WorldTour uitrusting. De uvex rise pro Mips is verkrijgbaar in vier kleuren (zwart mat, wit mat, zwart-galaxy mat, team editie) en twee maten (52-56, 56-59). Hiermee behoort het nieuwe uvex topmodel tot een van de meest redelijk geprijsde WorldTour helmen met Mips technologie.

Over uvex cycling
uvex was voor het laatst vertegenwoordigd in de UCI WorldTour in 2014, waarbij het merk Team Giant-Shimano uitrustte. Sinds het begin van 1990 levert het familiebedrijf uit Fürth/Duitsland helmen en oogbescherming aan wielrenners en teams in de hoogste klasse van het wielrennen. Sindsdien hebben deze professionals bijna 700 overwinningen gevierd, waaronder 90 overwinningen in de grote rondes en wielermonumenten. De jongere generatie succesvolle uvex atleten omvat Mark Cavendish, John Degenkolb, Tom Dumoulin, Philippe Gilbert, André Greipel, Marcel Kittel en Thibaut Pinot. Bij Intermarché-Wanty rijden succesvolle renners, zoals Rui Costa (wereldkampioen 2013), Biniam Girmay (winnaar Gent-Wevelgem 2022), Louis Meintjes (7e Tour de France 2022) en de Duitse renner Georg Zimmermann (4e Deutschland Tour 2022) met uvex.