Perfecte combinatie: uvex en Intermarché-Wanty

Belgisch World Team vertrouwt op ‘Made in Germany’ kwaliteit van uvex

Het Duitse merk uvex was in 2014 voor het laatst vertegenwoordigd in de UCI WorldTour, maar met de sponsoring van team Intermarché-Wanty is het merk weer helemaal terug. Al meer dan 30 jaar is uvex een belangrijke speler in het peloton. Dat is ook niet gek, aangezien de helmen en brillen van het merk van wereldklasse zijn. Bijna 100 keer hebben uvex atleten gejuicht tijdens de Tour de France, de Giro d’Italia, de Vuelta a España of een van de andere wielermonumenten. Met de terugkeer naar de UCI WorldTour is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

uvex is ‘back on the road’, terug in de topklasse van het wielrennen en op de wegen van de grootste races. Een van de beste teams in de UCI WorldTour en de sterren Biniam Girmay, Rui Costa en Louis Meintjes dragen de producten ‘made by uvex’.

Winnen met uvex
Of het nu tijdens de klassementen van de Tour de France is, etappes in de Giro en de Vuelta of op de straten van de grote klassiekers: Intermarché-Wanty rijdt voor de overwinning in elke race. Prestatie, comfort en bescherming worden nu naar een hoger niveau getild. Dankzij uvex zijn de professionals uitgerust met uitstekende ventilatie voor de zwaarste bergetappes, optimale aerodynamica voor snelle sprintbeslissingen en een geperfectioneerde aero helm voor de strijd tegen de klok. Bovendien bieden de innovatieve uvex fietsbrillen de atleten perfect zicht en een coole stijl.

‘We zijn voortdurend op zoek naar de meest hoogwaardige uitrusting. We hebben een serieus voordeel met uvex helmen, omdat ze tot de meest aerodynamische ter wereld behoren. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat veiligheid op de eerste plaats moet komen bij de ontwikkeling van een helm, en ik ben blij dat dit ook een prioriteit is voor uvex’, aldus Louis Meintjes.

Over uvex cycling
uvex was voor het laatst vertegenwoordigd in de UCI WorldTour in 2014, waarbij het merk Team Giant-Shimano uitrustte. Sinds het begin van 1990 levert het familiebedrijf uit Fürth/Duitsland helmen en oogbescherming aan wielrenners en teams in de hoogste klasse van het wielrennen. Sindsdien hebben deze professionals bijna 700 overwinningen gevierd, waaronder 90 overwinningen in de grote rondes en wielermonumenten. De jongere generatie succesvolle uvex atleten omvat Mark Cavendish, John Degenkolb, Tom Dumoulin, Philippe Gilbert, André Greipel, Marcel Kittel en Thibaut Pinot. Bij Intermarché-Wanty rijden succesvolle renners, zoals Rui Costa (wereldkampioen 2013), Biniam Girmay (winnaar Gent-Wevelgem 2022), Louis Meintjes (7e Tour de France 2022) en de Duitse renner Georg Zimmermann (4e Deutschland Tour 2022) met uvex.