banner

Veel Gestelde Vragen (FAQ)

Natuurlijk moet een helm worden vervangen na een crash of ongeluk, zelfs als de helm geen zichtbare schade heeft. Daarnaast zijn in het algemeen alle onderdelen van een helm onderhevig aan veroudering, afhankelijk van de mate van slijtage, onderhoud en hoe je de helm draagt. Dit hangt weer af van de intensiteit van het gebruik en de specifieke omstandigheden. Onder optimale opslagcondities (koel, droog, beschermd tegen daglicht; geen contact met chemicaliën; geen mechanische druk of stress) en zonder gebruik is de maximale levensduur van een helm 8 jaar na de aangegeven datum van productie. Dit mag niet worden overschreden in gebruik, zelfs als het product in een zichtbaar goede conditie is. Om veiligheidsredenen raden we aan om uvex helmen 3-5 jaar na het eerste gebruik te vervangen, afhankelijk van de intensiteit van gebruik. De datum van productie vindt u op de sticker aan de binnenkant van de helm. Voor meer info, zie https://www.youtube.com/watch?v=u2NfeBBu2v0&fbclid=IwAR2UqfQikK6yyH657WO3qmRhC5QOJKlS6WXBbd49bSbNdJs1A9PLBT2Aadk
Het uitgangspunt voor het selecteren van de juiste maat is door de omtrek van uw hoofd te meten. Dit doet u op twee vingerbreedtes boven de wenkbrauwen. Het aantal centimeters is uw maat bij uvex. In veel wintersportwinkels zal de winkelier een meetlint beschikbaar hebben. Bijvoorbeeld: Uw hoofdomtrek is 58 cm. De uvex jakk helm komt in 3 maten: 52-55, 55-59 en 59-62. Deze maten staan voor het aantal centimeters waarin u de helm kan verstellen. Nu kunt u dus de juiste keuze maken voor uw hoofd. Maattabel van uvex Maat XXXS XXS XS S M L XL XXL Omtrek in cm 49-50 51-52 53-54 55-56 57-58 59-60 61-62 63-64 Nadat u voor een bepaald model heeft gekozen kunt u de helm met de anatomisch gevormde Monomatic-sluiting aanpassen. Hierdoor kan de kinband perfect worden afgesteld. Daarnaast is er het IAS-systeem waarmee u de helm precies aan uw hoofd kunt verstellen.
Houd er rekening mee dat de volgende aanbevelingen een vertrekpunt zijn en geen vervanging van persoonlijk advies van een sportwinkel! - Correct meten van uw hoofd: het uitgangspunt voor het selecteren van de juiste maat is door de omtrek van uw hoofd te meten. Dit doet u op twee vingerbreedtes boven de wenkbrauwen. Het aantal centimeters is uw maat bij uvex. In veel wintersportwinkels zal de winkelier een meetlint beschikbaar hebben. - Fitting: probeer indien mogelijk verschillende helmen in de winkel: u zult een verschil in de pasvorm merken! Het is belangrijk dat de helm merkbaar uw hoofd omsluit. Zorg ervoor dat de helm comfortabel en stevig zit, maar niet te strak. - Aanpassen maat: met het IAS-systeem van uvex kunt u de maat van helm volledig aanpassen. De helm moet niet te ver terug te zitten op je hoofd, waardoor het voorhoofd onbeschermd, noch over het voorhoofd, waar het kan invloed hebben op uw visie te ver naar beneden worden getrokken. Goed de grootte aanpassen: met de verstelbare grootte systeem (IAS), kunt u volledig aanpassen van de grootte van uw helm. Plaats hiervoor de helm op uw hoofd in de juiste positie en draai de draaiknop aan de achterkant van de helm: met de klok mee wordt de helm strakker gezet; tegen de klok in om het losser maken. De helm moet in de basis passen. De maat-aanpassing is enkel voor fine-tuning. - Stevige fit: u kunt testen of de helm goed zit door zachtjes met uw hoofd te schudden met de kinband open. De positie van de helm mag dan niet veranderen. Een ideale fit is belangrijk zodat de helm aan de veiligheidseisen kan voldoen.
Nee! Een skihelm moet altijd worden vervangen na een val of een botsing! De impact op uw hoofd tijdens een val wordt geabsorbeerd door de helm. Afhankelijk van de kracht en de hoek van impact kan de buitenschaal kapot gaan of het dempingsmateriaal beschadigen. De binnenschaal kan vervormen bij impact en kan slechts één keer 'bots'-energie absorberen, ook al is dat niet altijd zichtbaar! Bij een tweede impact op dezelfde plek kan de skihelm niet meer naar 100% beschermen. De helm is dan niet meer veilig.
- Maak de lenzen van uw skibril schoon met veel water zonder schoonmaakmiddelen of zeep. Schud daarna zachtjes de grootste druppels van de lenzen en laat ze drogen in open lucht. Indien nodig kunt u de lenzen ook voorzichtig droog deppen. - Behandel de lenzen niet met oplosmiddelen of huishoudelijke schoonmaakmiddelen. - Als er sneeuw in de bril komt, schud deze dan er uit en laat de skibril opdrogen. - Berg uw skibril altijd goed op en vermijd extreme temperaturen van meer dan 50° C. - In sommige gevallen heeft de binnenkant van de lenzen heeft een anti-condensatie coating. Dit is een speciale oppervlaktebehandeling die beslaan van de bril voorkomt. Deze is kras-gevoelig, dus u moet de binnenkant van lenzen voorzichtig behandelen en niet afvegen. Dit kunt u terugvinden op de doos van uw skibril.
Ja, alle uvex skibrillen hebben UV-filters geïntegreerd direct in het ruwe materiaal van het glas. Deze filteren 100% van de UV-straling tot 400nm. Daarnaast biedt de uvex IR-technologie 100% bescherming tegen gevaarlijke infraroodstraling tot een golflengte van 1000nm. Hierdoor wordt de hittestress significant verminderd, waardoor droge en vermoeide ogen en zelfs vertroebeling van de ogen effectief kan worden voorkomen. Het komt letterlijk terug in onze naam: uvex = 'UltraViolet EXcluded'
Ja, uvex heeft speciale skibrillen voor brildragers! U kunt uw eigen bril onder deze modellen met gemak dragen. Deze modellen heten de OTG modellen (OTG staat voor 'Over The Glasses'). U kunt meer informatie en de OTG modellen vinden op de uvex Producten pagina. Een voorbeeld is de uvex Craxx en de uvex orbit optic. Echter, de uvex Athletic is ook geschikt voor brildragers.
Zon, wolken, sneeuw of mist: tijdens het skiën is optimaal zicht én goede bescherming van uiterst belang. Door het speciale ontwerp van sommige brillen is het verwisselen van lenzen kinderspel: dankzij de technologie voor verwisselbare lenzen kun je altijd de juiste bril en het juiste glas kiezen. Maar wat moet u doen als u geen verwisselbare lenzen heeft? Hoe weet u dan welke bril/lens u moet kiezen bij bewolkt of zonnig weer? Er zijn in het algemeen 3 beschermingsniveaus binnen uvex lenzen: S1, S2 en S3. Gebaseerd op de weersomstandigheden kunt u een juiste keuze maken: - Het beschermingsniveau S1 is ideaal voor skiën in slecht weer en biedt een lichtdoorlatendheid van 44% – 80%. U kunt hiermee skiën in slecht zicht en weinig licht. - Voor bewolkte dagen met veranderende licht- en weersomstandigheden, kunt u het beste kiezen voor S2: een lichtdoorlatendheid van 19% - 43%. - Voor heldere, glinsterende omstandigheden op de pistes op zonnige dagen kiest u voor S3, met een lichtdoorlatendheid van 9% – 18%. Zoals alle uvex brillen bieden de lenzen 100% bescherming tegen UVA-, UVB- en UVC-straling.