uvex testwinnaar Stiftung Warentest

De nieuwe urban planet LED biedt een ongeëvenaarde bescherming

Je hoofd is een ontzettend gevoelig lichaamsdeel, zeker tijdens het fietsen. Zelfs een botsing met een snelheid van slechts tien kilometer per uur kan leiden tot hersenschade. Verschillende studies tonen aan dat een fietshelm het risico op ernstig hoofdletsel aanzienlijk vermindert. En laat uvex nou een uitgebreide collectie fietshelmen hebben! De fietshelmen van uvex bieden een ongeëvenaarde bescherming, precies wat je nodig hebt op de fiets. In een uitgebreide test van de Stiftung Warentest is een van de modellen uit de City collectie zelfs uitgeroepen tot testwinnaar: de urban planet LED. Hieronder vertellen we je alles over deze test en helm.

Sinds 1964 voert de Stiftung Warentest vergelijkende tests uit van goederen en diensten, die in verschillende toonaangevende titels en op test.de gepubliceerd worden. Meer dan 370 medewerkers in het centrum van Berlijn zetten zich in voor neutrale en objectieve consumenteninformatie.

De test onder verschillende fietshelmen toont in ieder geval aan dat elke fietshelm veiliger is dan geen helm, maar er zijn toch grote verschillen in bescherming, comfort en prijs. Het winnen van de test met de urban planet LED is voor uvex een bevestiging van de kwaliteit en prestaties van deze moderne fietshelm. Van alle beoordeelde fietshelmen biedt de urban planet LED een ongeëvenaarde crashbescherming, mede mogelijk gemaakt door de robuuste ABS buitenschaal en de schokabsorberende EPS binnenschaal. Daarnaast heeft deze urban fietshelm verschillende innovatieve functies om de veiligheid, het comfort en de handeling te verbeteren. Zo zorgt het geïntegreerde, oplaadbare LED licht voor aanzienlijk meer zichtbaarheid in het verkeer. Het uvex 3D IAS 3.0 systeem maakt een persoonlijke pasvorm mogelijk en 14 luchtkanalen zorgen voor optimale ventilatie. Tot slot zijn diverse onderdelen gemaakt van gerecyclede materialen, wat bijdraagt aan de bescherming van het milieu.

Wil je zien hoe een test van fietshelmen door de Stiftung Warentest werkt? Bekijk dan de video onderaan dit bericht. Hier kun je tevens een link naar een video over de urban planet fietshelm vinden.

uvex houdt van de planeet
De urban planet LED is ook voorzien van het nieuwe duurzaamheidslabel protecting planet. Producten die dit label hebben zijn bijzonder duurzaam, van ontwikkeling en productie tot verpakking en distributie. Op het logo van het label, dat is afgeleid van het uvex logo, kun je duidelijk zien welke duurzaamheidsaspecten zijn benadrukt. Bij de urban planet LED is gebruik gemaakt van gerecycled en bio-based materiaal en is ook de verpakking milieuvriendelijk.

Made in Germany
Net zoals bijna alle producten van uvex, is ook de urban planet LED in Duitsland gemaakt. Bij uvex staat Made in Germany garant voor een kwaliteitsbelofte. Op de locaties in Fürth, Lederdorn en Obernzell combineert uvex traditioneel vakmanschap met de modernste technologieen. Hierdoor staat de producten met het Made in Germany label voor ongeevenaarde standaarden en een eersteklas kwaliteit.

De urban planet van uvex is tevens in diverse kleuren verkrijgbaar zonder een geïntegreerd LED licht.