Review: uvex producten testen

door Belgisch kampioen Karen Persyn

Karen Persyn is een voormalig Belgisch competitie-skiester, met specialisaties in de slalom en de reuzenslalom. In 2010 stond ze zelfs bij de Olympische Spelen van Vancouver! Ze werd er 27e op de slalom, haar specialiteit. Voor de Spelen van 2014 in het Russische Sotsji kon ze zich niet plaatsen, maar in totaal won deze skiester zo'n 40 Belgische titels en een aantal internationale FIS-wedstrijden! Momenteel werkt ze als trainer en coach. Afgelopen winter testte Karen de uvex p1us 2.0 helm en uvex downhill 2000 VFM goggle. De uvex p1us 2.0 staat bekend als de lichtste ski-helm die op de markt verkrijgbaar is – en ook een van de veiligste. De gepatenteerde uvex technologie en de speciaal ontwikkelde thermoplast maken dit mogelijk, wat resulteert in een skihelm die 20% lichter is en zelfs 16% robuuster dan vereist door veiligheidsnormen voor skihelmen. Karen's oordeel? Lees dan snel verder! "Als trainster vind ik dat ik een voorbeeld functie heb. Dus een helm is een MUST. Eindelijk weg van de race helmen en eindelijk tijd voor een lichte fancy helm. Uit een reeks van leuke kleuren vond ik wat ik wilde. Een lichte helm die ik bijna niet voel zitten en het dus ook helemaal niet erg vind om hem een hele dag op te zetten," vertelt Karen.

"Ik ben al jaren verslaafd aan het VARIOMATIC glas van uvex. Een luxe als je in alle weersomstandigheden op de piste moet staan... Niet meer denken om extra lenzen mee te nemen, of bij een dag die zonnig begint en in de mist eindigt ergens onderweg van lens te wisselen. De VARIOMATIC past zich aan de lichtinval aan en ik kan dus in alle weersomstandigheden blijven doorskiën met een perfect zicht!

Daarbij kies ik al jaren voor het downhill 2000 model omdat ik snel het gevoel heb opgesloten te zitten in een kleine bril. Bij deze bril merk ik nergens de randen en heb ik een breed zicht. Iets wat mij een fijner en vrijer gevoel geeft om de bergen af te razen. Snow, fog, sun, it's always a perfect day in the mountains with my uvex downhill 2000 VFM; one lens for all weather conditions! Just perfect! Ik ben echt blij dat ik ambassadeur mag zijn van dit merk waar ik mijn noden in terugvind," zegt de top-skiester.

Wat fijn om te horen, Karen!

Foto: Karen Persyn