nieuwsbericht-image

Perfecte pasvorm, optimaal zicht

Nieuw van uvex: de athletic FM

De nieuwe goggle van uvex, de athletic FM, is niet zomaar een goggle. Voordat de goggle geproduceerd werd, is er een heel traject van onderzoek en testen aan voorafgegaan. Een perfecte pasvorm was namelijk één van de belangrijkste pijlers voor de athletic FM. Voor het design heeft het ontwerpteam van uvex daarom goed gekeken naar de aansluiting van de goggle op de helm. Sluiten deze niet perfect aan, dan gaat een deel van je gezichtsveld namelijk verloren. En dat is iets wat je op de piste echt niet kunt gebruiken!

Lees meer
nieuwsbericht-image

Review uvex p1us 2.0 en downhill 2000 VFM

Tomas Schuijtemaker vertelt!

Voor Tomas Schuijtemaker, werkzaam bij Snowsports Academy, het CIOS Haarlem Hoofddorp én Tecnica Blizzard ambassadeur, staat het dagelijks leven volledig in het teken van wintersport. Er gaat geen dag voorbij dat er geen ski's in zijn auto liggen voor zijn reizen naar verschillende Nederlandse indoorhallen en/of rollerbanen, om daar opleidingen en trainingen te geven aan skileraren, trainers en docenten. Omdat hij als Oostenrijks Staatlich opgeleid skileraar ook opleidingen verzorgt voor het Wiener Ski- und Snowboardlehrer Verband, reist hij ook nog eens regelmatig naar Oostenrijk. Tijdens het skiën draagt Tomas altijd de p1us 2.0 en downhill 2000 VFM van uvex. Hieronder lees je zijn review over deze producten!

Lees meer
nieuwsbericht-image

Wie zomer zegt, zegt zonnebril

Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een zonnebril?

Juist bij felle zon is het dragen van een goede zonnebril heel belangrijk. Een zonnebril moet je ogen niet alleen tegen verblinding beschermen, hij moet ook een goede UV-bescherming bieden. De (onzichtbare) UV-straling van de zon kan namelijk schadelijk zijn voor je ogen en leiden tot permanente oogklachten. Helaas wordt deze schade pas merkbaar op latere leeftijd. Om dat te voorkomen, kun je het beste kiezen voor een zonnebril met 100% UV-bescherming (UVA, UVB én UVC).

Lees meer