Review Uvex Downhill 2000 CV

Door Geertje Derksen

Geertje Derksen is eigenaar van haar bedrijf G-Force waar ze werkt als trainer-coach voor wedstrijd skiërs. Met de ervaring en opleiding van Geertje werken skiërs aan skitechnische, tactische én mentale vaardigheden. Ook voor skitraining en clinics kun je bij Geertje terecht. Daarnaast is ze aangesloten bij Snowsports Academy Racing en is ze ski Trainer/Coach bij Snowsports Racing. Geertje is 24-voudig Nederlands kampioene. Kortom een echte ster. Geertje heeft afgelopen winter de Uvex Downhill 2000 CV op de piste gebruikt. Met ons deelt ze haar ervaring.

Geertje vertelt: “Of ik een nieuwe goggle van Uvex wilde proberen? Eentje met de nieuwe Color Vision technologie? Die vraag kreeg ik anderhalf jaar geleden. Uiteraard wilde ik dat! Hoewel ik wel een beetje sceptisch was over de mooie woorden van Color Vision. Kwam ik er al snel achter dat er geen woord gelogen was over deze nieuwe technologie. Wat een scherp en helder beeld! Ik was oprecht verbaasd. De technologie zorgt ervoor dat het zicht scherper is, en de kleuren helderder. Daarnaast geeft de lens ook rust aan mijn ogen. Zo fijn! Ik houd mijn goggle dan ook liever op tijdens het skiën”.

Geertje vertelt verder: “De CV technologie is ontworpen om het contrast te verbeteren door een combinatie van de kleur van de lens en de contrast filter. Door dit duidelijke zicht kun je beter presteren. Want hoe scherper en beter je zicht is, hoe meer vertrouwen je hebt. Zeker als je op hoge snelheid skiet. Je kunt dan veel beter anticiperen op de piste of het terrein in de off-piste”.

Er zijn verschillende kleuren lenzen met de CV technologie beschikbaar in de Uvex collectie. Geertje vertelt: Iedere kleur is geschikt voor een andere weersomstandigheid zoals zon, flat-light of sneeuwval. Ik ski echter al anderhalf seizoen met dezelfde groene lens die voor zonnige weersomstandigheden bedoeld is. Deze presteert in alle omstandigheden. Dus zelfs als het zicht minder is, draag ik het liefst deze goggle omdat hij fijner is dan mijn oudere goggles. Beter zicht betekent ook meer veiligheid. Hier draagt ook de supravision anti-fog coating aan bij die ervoor zorgt dat de bril niet beslaat”.

Geertje vertelt verder: “Niet alleen de lens is een topper, ook het frame van de Downhill 2000 goggle is erg fijn. Met het model van de Downhill 2000 was ik al bekend. Het is een goggle die prettig zit en goed aansluit op de helm. De strap is voorzien van anti-slip en daardoor blijft de goggle goed zitten. Ook echt een bonus is het brede zicht dat je met deze goggle hebt. Het glas is niet geheel omringt door een frame. Alleen bij de neus, voorhoofd en aanhechting van de straps zijn de punten waar de lens vast zit. Je kijkt hierdoor niet tegen de randen van de bril aan, maar je hebt echt maximaal zicht. Dit is buiten functioneel ook qua design mooi. De Downhill 2000 CV is verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren lenzen en straps”.

Wij wensen Geertje nog veel skiplezier met de Uvex Downhill 2000 CV!
© Geertje Derksen