Perfecte pasvorm, optimaal zicht

Nieuw van uvex: de athletic FM

De nieuwe goggle van uvex, de athletic FM, is niet zomaar een goggle. Voordat de goggle geproduceerd werd, is er een heel traject van onderzoek en testen aan voorafgegaan. Een perfecte pasvorm was namelijk één van de belangrijkste pijlers voor de athletic FM. Voor het design heeft het ontwerpteam van uvex daarom goed gekeken naar de aansluiting van de goggle op de helm. Sluiten deze niet perfect aan, dan gaat een deel van je gezichtsveld namelijk verloren. En dat is iets wat je op de piste echt niet kunt gebruiken!

Na veel onderzoek en het maken van 2D en 3D modellen, kon de athletic FM eindelijk getest worden. De goggle is met verschillende helmen, namelijk de p2us, de p1us, de race 3, de race + en de jakk, in verschillende maten getest. Ook werd de goggle in een real life setting getest tijdens een trainingssessie met onder andere Felix Neureuther en Stefan Luitz. Wat uit de test kwam? De athletic heeft een groot gezichtsveld en sluit perfect op de helm aan.

De supravision coating op de lens zorgt ervoor dat deze niet beslaat. Daarnaast biedt de athletic FM optimaal comfort én is deze geschikt om over een bril te dragen. Uiteraard biedt de goggle 100 procent bescherming tegen schadelijke UVA, UVB en UVC straling.

Een goggle die een perfecte pasvorm, optimaal zicht en uitstekende bescherming biedt, wat wil je nog meer?