uvex biedt het allerbeste zicht!

Onder alle omstandigheden en in elk weertype

uvex staat niet alleen voor 'ultraviolet excluded', het merk biedt je ook het best mogelijke zicht onder alle weersomstandigheden en in elke situatie. Voor de nieuwe collectie voor winter 2018-2019 staan vier sleuteltechnologieën centraal: Variomatic, Supravision, de Decentered lens technologie en de Break-resistant technologie. Hieronder leggen we alle technologieën uit.

Variomatic: automatische lenskleuring bij elk weertype
Zon, wolken en sneeuw, op de piste heeft de skiër of snowboarder geen vat op de weergoden. Of toch? Dankzij de innovatieve Variomatic techniek van uvex passen de lenzen zich automatisch en snel aan de lichtintensiteit aan. Het principe is eenvoudig: de kleur van de Variomatic lenzen wordt aangepast aan de lichtintensiteit, waardoor vermoeide ogen worden voorkomen. De pigmenten die in het fototropische lensmateriaal zitten worden geactiveerd door licht en veranderen van structuur. Dit resulteert in een kleurverandering. Hierdoor wordt de lens donkerder. Dit effect wordt omgekeerd als de lichtintensiteit afneemt. Als een kameleon past de lens zijn kleur aan. De buitentemperatuur heeft hier geen invloed op.

Variomatic lenzen berekenen ook continu de lichtoverdracht tussen de beschermingsniveaus S1, S2 en S3. Deze niveaus geven de mate van lichtdoorlatendheid van de lens in procenten weer. Hoe lager het getal, hoe minder licht de lens doorlaat.

Supravision: optimaal zicht zonder condens
Supravision is een speciale coating die het beslaan van de lens tegengaat. Een beslagen skibril is vanaf nu verleden tijd! Deze technologie zorgt voor twee keer langere bescherming, 60 seconden, dan vereist is. De Supravision coating wordt aan de binnenkant van de lens aangebracht en beschermt zelfs tijdens grote temperatuursveranderingen tegen condensvorming. De optische kwaliteit van de lens wordt verder niet aangetast.

Gedecentreerde lenzen: optimaal zicht zonder vervorming
Vervorming en kromming in het gezichtsveld kunnen leiden tot irritatie en een vertekend beeld. De gedecentreerde lenzen van uvex zorgen voor optimaal zicht zonder vervorming, zelfs bij sporten die op hoge snelheid beoefend worden. De gedecentreerde lenzen, met kwaliteitsklasse 1 conform EN 1836, bieden dus een onvervormd en optimaal realistisch beeld van de omgeving.

Break-resistant lenzen
uvex garandeert maximale bescherming van de ogen, altijd en overal. Hoe? Door speciaal geproduceerde polycarbonaat lenzen die niet alleen voldoen aan de eisen voor skigoggles, maar ook aan de strenge eisen van veiligheidsbrillen. Door uitgebreid te testen zorgt uvex voor maximale bescherming van de ogen. Hierdoor zijn de brillen bestand tegen de impact van een stalen balletje met een doorsnede van 6 millimeter bij een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur. Zonder splinters en breuken.

Kort samengevat zorgen bovenstaande technologieën ervoor dat je met uvex in alle weersomstandigheden verzekerd bent van een perfect zicht en maximale bescherming.